
شرایط عضویت در سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا
منظور از انجمنهای طراز نوین شهر و روستا، جوامعی است که با حضور تمام اهالی یک شهر و روستا، برای تصمیمگیری درباره مشاعات و فضاهای عمومی همان شهر و روستا تشکیل میشود و «جوامع مردم خودقانونگذار» یا «حکومتهای محلی» هم نامیده میشوند.
تأسیس و اداره چنین جوامعی، به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. اما حتی هنگامی که بسیاری از شرایط آماده باشد، به کسانی نیاز است که عزم خود را برای تأسیس چنین جوامعی جزم کرده باشند و مهارت لازم برای این کار را کسب کرده باشند و به خصوص اعتبار کافی برای جلب اعتماد مردم را نیز آفریده باشند.
سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا با این هدف تشکیل میشود که روند تأسیس و اداره انجمنهای طراز نوین شهر و روستا را در سراسر کشور، تسهیل و تسریع کند.
انجمنهای طراز نوین شهر و روستا قرار است طبق قواعد تشریح شده در دستورنامه رابرت و به خصوص بر اساس تجربههایی که طی ۱۵ سال اخیر از به کارگیری این قواعد در انواع مجامع ایرانی کسب شده است، تأسیس و اداره شوند.
کنوانسیونی که با حضور نمایندگان این انجمنها در سطح ملی تشکیل خواهد شد، اگر طبق قواعد قانون عام حاکمیت مردم (دستورنامه رابرت) تشکیل شود، رکنی است که مشروعیت خواهد داشت تا بر اساس خواست انجمنهای طراز نوین شهر و روستا، قانون اساسی مورد توافق مردم را تدوین کند و در انجمنهای عضو به تصویب برساند.
میتوان اطمینان یافت نظام سیاسیای که به این ترتیب تأسیس میشود، خواهد توانست تمام اختلافهای موجود در جوامع امروزی را ـ که امری طبیعی، لازم و مفید است ـ به بهترین شکل ممکن مدیریت کند.
با توجه به همین نکات است که اهمیت سازمان در دست تأسیس حامیان انجمنهای طراز نوین شهر و روستا آشکار میشود.
گفتنی است در دهمین نشست اجلاس مؤسس این سازمان، که ساعت ۲۰ روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ به صورت الکترونیکی برگزار شد، شرایط عضویت در این سازمان به تصویب رسید. آنچه در ادامه میآید، به همین موضوع پرداخته است:
شرایط عضویت در سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا
در دهمین نشست اجلاس مؤسس سازمان حامیان انجمنهای طراز نوین شهر و روستا پیشنهاد یکی از اعضا مبنی بر افزودن عبارتی به بند ۲ ماده ۳ اساسنامه، تصویب شد و در نتیجه ماده ۳ اساسنامه در مورد عضویت به شرح زیر به تصویب رسید:
ماده سه؛ عضویت:
۱. حداکثر تعداد اعضای سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا ۳۰ نفر خواهد بود.
۲. اعضای سازمان حامیان آن گروه از مدعوان گروه میزبان هستند که به دعوت گروه میزبان لبیک گفتهاند و ضمن تعهد به هدف اعلام شده سازمان، در آزمون ۳۰۰ سئوال پارلمانی مربوط به عضویت در سازمان، موفقیت کسب کرده باشند.
۳. کمیته برگزاری آزمون از سوی مجمع عمومی سازمان موقت حامیان منصوب خواهد شد.
لازم به یادآوری است که آقایان مسعود لدنی، سید حیدر مجتهد موسوی، دکتر علی یزدانپناه و داود حسین، اعضای گروه اولیهای بودند که حدود ۳۰ نفر از آشنایان را که برای این کار مناسب تشخیص میدادند دعوت کردند تا در نشستهای اجلاس مؤسس این سازمان مشارکت کنند.
با این همه، تجربه نشان داد که برخی از مدعوان فرصت و شرایط مناسب برای ایفای این نقش تاریخی را ندارند. به همین خاطر، پیشبینی میشود، به مرور که مفاد اساسنامه سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا تدوین میشود، از کادرهای حرفهایتری که آمادگی بیشتری برای این مسئولت دارند، دعوت شود تا به عنوان بنیانگذار در اجلاس مؤسس این سازمان در دست تأسیس شرکت کنند.
پیشبینی میشود تمام اعضای این سازمان، متناسب با توان، علاقه و فرصتهایی که در اختیار دارند، مسئولیتهای اجرایی بر عهده بگیرند.
شناسایی افراد علاقمند و مناسب در سطح روستاها و محلات شهرها برای تشکیل هستههای اولیه تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا، برگزاری نشستهای حضوری یا الکترونیکی برای آموزش سواد دموکراسی به این افراد و تمرین دسته جمعی قواعد دموکراسی، تدوین جزوههای راهنما برای تأسیس و اداره انجمنهای طراز نوین شهر و روستا و تدوین و تصویب قانون اساسی هر شهر و روستا طبق تشخیص اهالی همان شهر و روستا، تدوین راه نقشه اصلاح قانون اساسی و سایر قوانین ناظر بر فعالیتهای انجمنهای شهر و روستا، و تدوین راهنماهایی برای تدوین سیاستهای توسعهای در سطح هر روستا و شهر، از جمله برخی از اقدامات اولیه سازمان حامیان تأسیس انجمنهای شهر و رستا را تشکیل خواهد داد.
ممکن است این ایدهها در شرایط فعلی، خیالی به نظر برسند. اما باید توجه داشت که شرایط به سرعت برق و باد متحول میشود و به قول معروف، یک جرقه میتواند خرمنی را به آتش بکشد.
fa
اخبار ساخت جوامع طراز نوین
طرح تأسیس حکومتها و انجمنهای محلی در پرتو علم حقوق (...)
?