
لطفاَ ۱۷ اردیبهشت را فراموش نکنید
ساعت ۷ بامداد روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ نخستین نشستِ نخستین «کارگاه آموزش دستورنامه رابرت» با عنوان «هماندیشی عرف پارلمانی»، با میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان بنیانگذار کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران در سالن هیئت مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی تهران برگزار شد. در ۴۹ نشست آن کارگاه ۱۲ نفر از فعالان اجتماعی پروفشنال [1] که از مدتها قبل در جریان ترجمه کتاب دستورنامه رابرت به فارسی قرار گرفته بودند و مترجم کتاب را میشناختند، حضور مییافتند تا ضمن آشنایی با قواعد دموکراسی که در کتاب دسترنامه رابرت تشریح شده است، در مورد بهترین روشهای ترویج این قواعد در فرهنگ ایران معاصر، هماندیسی و همکاری کنند.
بعدها، روز ۱۷ اردیبهشت ماه هر سال، به عنوان روز تأسیس دفتر «کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت» (کادرها) و آغاز «جهش فرهنگی» معرفی شد و در پنجمین سالگرد تأسیس دفتر کادرها مراسم جشنی با حضور حدود ۸۰ نفر از فعالان اجتماعی برگزار شد.
با توجه به همین سوابق بود که کمیته مسئول برگزاری نخستین نشست بنیانگذاران انجمن اصلی در آخرین بررسیهای خود این پیشنهاد را به تصویب رساند که روز سهشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ نخستین نشست بنیانگذاران انجمن اصلی در دفتر کادرها برگزار شود.
این که روز ۱۷ اردیبهشت به یک روز به یادماندنی تبدیل خواهد شد یا نه، بستگی به تعهد و تلاش آن گروه از فعالان اجتماعی پروفشنگرا دارد که با قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت به عنوان «قواعد دموکراسی» آشنا شدهاند و خود را متعهد میدانند این قواعد را بیاموزند، و مهارت گروهی خود را برای تأسیس انواع جوامع مدرن بر اساس این قواعد ارتقا بخشند و بکوشند در چارچوب سازمانهای دموکراتیکی که تأسیس خواهند کرد، نسبت به بازآفرینی سراپای نظام اجتماعی اقدام کنند. انجمن اصلی، قرار است به مثابه یک سازمان «پروفشنال»، فرایند بازسازی اجتماعی در پرتو علم حقوق پارلمانی و در چارچوب قواعد دموکراسی (قانون عام پارلمانی) را مدیریت کند.
نوشتهای که در پی میآید، نخستین نوشته از سلسله یادداشتهایی است که به منظور فراهمسازی شرایط برگزاری نخستین نشست بنیانگذاران انجمن اصلی به مثابه پروفشن اصلی، تقدیم علاقمندان میشود:
تاریخ برگزاری نخستین نشست اجلاس بنیانگذاران انجمن اصلی
در باره چگونگی برگزاری و بنیانگذاری انجمن اصلی، دو رویکرد و دو گرایش متفاوت در کمیته مسئول برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی قابل شناسایی بود. یک گرایش دنبال آن بود که با دعوت از حدود ۳۰۰ نفر از فعالان اجتماعی که تا کنون کم و بیش با قواعد سواد دموکراسی آشنا شدهاند و علاقه دارند در حد توان خود از ترویج این قواعد در انواع مجامع تصمیمگیری گروهی و بازآفرینی جوامع شبهمدرن و بازسازی اجتماعی حمایت کنند، ۶ مجمع بنیانگذاران انجمنهای اصلی متشکل از حدود ۵۰ نفر، تشکیل شود که هر کدام در جریان تدوین و تصویب اساسنامههای خود، طبق قواعد دموکراسی، ۶ انجمن اصلی مستقل تأسیس خواهند کرد و بعدها روند «اتحاد» یا «وحدت» خود را در چارچوب همین قواعد تمرین خواهند کرد و به یک انجمن اصلی یا یک «کانون انجمنهای اصلی» تبدیل خواهند شد.
رویکرد دوم معتقد بود که با توجه به این که فرصت، علاقه، امکانات و اراده تمام فعالان اجتماعی که طی این مدت با قواعد دمکراسی آشنا شدهاند یکسان نیست. مناسبتتر است که از میان آن گروه از فعالاان اجتماعی که تا کنون با قواعد سواد دمکراسی کمو بیش آشنا شدهاند، در مرحله اول حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر گزینش شوند و بعد از مذاکره با آنان و کسب موافقت آنان نسبت به دعوت از آنان برای شرکت در مجمع مؤسس انجمن اصلی اقدام شود.
بعد از مذاکرات طولانی در کمیته برگزاری مجمع بینانگذاران انجمن اصلی، سرانجام این ایده شکل گرفت که طبق رویکرد دوم عمل شود و بعد از جمع بندی تجربههای برگزاری نخستین مجمع بنیانگذارن انجمن اصلی، اعضای این انجمن، در صورتی که موافقت کردند، ۶ زیرکمیته تشکیل دهند و هر زیرکمیته به مثابه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی نسل دوم اقدام کنند و به این ترتیب، انجمن اصلی، با تأسیس انجمنهای اصلی نسلهای دوم، سوم، و چهارم، نسبت به آمزش و تمرین این قواعد به سایر فعالان جامعی علاقمند اقدام کند.
بعد از توافق در این زمینه بود که مسئول کمیته برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی، طی نامهای به اعضای گروه حاماین تأسیس انجمن اصلی، آنان را نسبت به این تصمیم با خبر ساخت.
برای آگاهی علاقمدان به حضور در نشست بنیانگذاران انجمن اصلی، متن این نامه در ادامه نقل می شود:
اعضای محترم گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی
آقایان: مجتبی امیری، محمدحسین بنیاسدی، محمد بهشتی، مهدی جمالی بحری، محسن رزمخواه، عبدالفتاح سلطانی، بهرام شهریاری، محمد عطاردیان، آرش کیخسروی، علیاصغر گلسرخی، مصطفی معینسلام
با احترام یادآوری میشود، به استناد مصوبه پنجاهمین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، کمیته برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی تاریخ برگزاری نخستین نشست اجلاس مؤسس انجمن اصلی را عصر روز سهشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ تعیین کرده است.به خاطر دارید که ساعت ۷ صبح روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ نخستین نشست کارگاه «هماندیشی عرف پارلمانی» در سالن هیئت مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی تهران با حضور شما عزیزان برگزار شد و به همان مناسبت، روز ۱۷ اردیبهشت ماه، به عنوان سالروز تأسیس دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) معرفی شده است. پنجمین سالروز تأسیس دفتر کادرها نیز با حضور حدود ۸۰ نفر از علاقمندان مراسمی به همین مناسبت در دفتر کادرها برگزار شد و بعضی از اعضای گروه حامیان نیز به این دفتر افتخار دادند و در آن مراسم شرکت کردند.
لازم به ذکر است که گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی در پنجاهمین نشست خود که به صورت فوقالعاده برگزار شد، «اختیار تصمیمگیری در مورد زمان، مکان و نحوه برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی» را به کمیتهی برگزاری مجمع مؤسس، متشکل از آقایان محمدحسین بنیاسدی، مهدی جمالی بحری و اینجانب تفویض کرد و این کمیته در پی مشورتهای انجام شده، همان روز را به عنوان روز برگزاری نخستین نشست اجلاس مؤسس به تصویب رساند.
در پایان، ضمن تشکر مجدد از حمایت بیدریغ شما عزیزان از فعالیتهای آموزشی دفتر کادرها، تقاضا دارد عصر روز ۱۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ را به شرکت در ضیافتی که به همین مناسبت برپاخواهد شد اختصاص دهید. تا آن تاریخ فرصت هست که مخبر کمیته برگزاری مجمع مؤسس گزارش فعالیتهای انجام شده، و برنامههای در دست اقدام را خدمت شما عزیزان تقدیم کند.
با احترام شایسته
مسئول کمیته برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی
داود حسین
سهشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
در باره چیستی و کارکرد انجمن اصلی و نقشی که قرار است در آینده ایران ایفا کند، حرف و سخن بسیار است که به مرور در باره آنها گفتگو خواهد شد.
فعلاً تقاضا میشود روز سهشنبه ۱۷ اردیهبشت ۱۴۰۳ را به خاطر داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره انجمن اصلی به لینک زیر مراجعه کنید:
http://www.kadrha.com/spip.php?rubrique95
برای آشنایی بیشتر با «گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی» به کتاب «روزشمار رویدادهای جریان اصلی» در لینک زیر مراجعه کنید:
[1] برای آشنایی با اصطلاحات «پروفشن» و پروفشنال به این لینک مراجعه کنید: http://www.kadrha.com/spip.php?rubrique97
fa
اخبار ساخت جوامع طراز نوین
انجمن اصلی
?