كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت (كادرها)
پذيرش > اخبار ساخت جوامع طراز نوین > انجمن خانه مانا > انجمن خانه مانا

انجمن خانه مانا

روز جمعه ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ انجمن خانه مانا در خانه‌ای واقع در حاشیه شهر کردان کرج برگزار شد و به عنوان یک انجمن محلی با هدف توسعه پایدار محلات فعالیت خود را آغاز کرد.
این بخش که روز جمعه ۵ بهمن راه‌اندازی می‌شود، به انتشار اخبار و گزارش فعالیت‌های این انجمن اختصاص می‌یابد.

مقاله‌هاى اين بخش


تجربه «خانه مانا»؛ محلی اما با چشم‌انداز ملی (انجمن خانه مانا)

۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
يكشنبه 27 آوريل 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

در پانزدهمین نشست «انجمن خانه مانا» که صبح روز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت حضوری و الکترونیکی در دفتر کادرها برگزار شد، خانم شراره مامبیگی مسئول کمیته آموزش این انجمن در گزارش خود به تجربه‌ای اشاره کرد که هرچند یک تجربه محلی است، اما با توجه به چشم‌اندازی که انجمن «خانه مانا»‌ برای خود تعریف کرده است، این تجربه می‌تواند، در سطح ملی. مورد توجه قرار بگیرد.

گزارش کوتاهی که در ادامه تقدیم شده است، به همین موضوع می‌پردازد.



چشم‌انداز «خانه مانا»: تشکیل اتحادیه انجمن‌های محلی توسعه‌پایدار براساس قواعد دموکراسی (انجمن خانه مانا)

۶ بهمن ۱۴۰۳
يكشنبه 26 ژانويه 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

به نظر می‌رسد یکی از جلوه‌های تحولات عمیق در مناسبات اجتماعی در ایران معاصر، تحولاتی است که در سطح محلات ظهور و بروز یافته است.

میان ‌سالانی که زندگی در محلات قدیمی، به ویژه در شهرهای کوچک را تجربه کرده‌اند، به صورت شهودی درک می‌کنند که مناسبات موجود بین ساکنان محلات امروزی، به ویژه در کلان‌شهر‌ها، تا چه اندازه تغییر کرده است.

در حالی که، به عنوان نمونه، کسب اخبار و اطلاعات در جوامع سنتی مستلزم برقراری ارتباط چهره به چهر بود، در دنیای مدرن، رادیو، تلویزیون، و این‌روزها گوشی تلفن همراه، تقریباً‌ تمام اطلاعات و اخبار مورد نیاز را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

به عنوان یک نمونه جدید‌تر، در حالی که خرید کالاهای مورد نیاز مستلزم رفتن به بازارچه محله بود، این روز‌ها خرید‌های آنلاین این حد از روابط بین اهالی محل را هم غیرضروری ساخته است.

به این ترتیب، مجموعه‌ای از تحولات اجتماعی سبب شده است که گاهی حتی ساکنان یک مجتمع مسکونی از دیدار هم محروم بمانند.

هدف این نوشته مختصر، تحلیل جامعه‌شناختی تحولاتی نیست که زندگی در محلات، در گذار از سنت به مدرنیته، تجربه کرده‌اند. مسئله این است که آیا می‌شود به جای مناسبات سنتی در محلات که محصول روندهای خود به خودی زندگی بودند و به صورت فعلی در آمده‌اند، نوع دیگری از زندگی محلی را به صورت آگاهانه سازمان داد؟

ایده تأسیس «انجمن‌های محلی توسعه‌پایدار بر اساس قواعد دمکراسی» پاسخی است به این نیازکه مراحل آزمایشی خود را طی می‌کنند.

بر اساس این طرح، اهالی هر محله، به صورت داوطلبانه و آگاهانه، در یک فضای عمومی دور هم جمع می‌شوند و با حفط حریم خصوص افراد و احترام به استقلال خانواده‌ها، در چارچوب قواعد عقلی مورد توافق، در مورد ارتقای کیفیت زندگی اعضای انجمن محلی با هم همکاری خواهند کرد.

بدیهی است بین این نوع از انجمن‌های محلی که هدفشان ارایه خدمات به اعضای انجمن است،‌ با حکومت‌های محلی که در باره مشاعات محله تصمیم می‌گیرند، و تصمیماتشان برای اهالی محل حکوم قانون خواهد داشت،‌ و در نتیجه، تمام
اهالی محل، خواسته یا ناخواسته، عضو آن محسوب می‌شوند. تفاوت حقوقی وجود دارد.

در حالی که هدف اعلام شده «سازمان حامیان تأسیس انجمن‌های طراز نوین شهر و روستا» تسهیل و تسریع روند تشکیل حکومت‌های محلی بر اساس قواعد دموکراسی در سطح کشور است، انجمن خانه مانا می‌تواند همین نقش را در امر تشکیل انجمن‌های توسعه‌ پایدار محلات ایفا کند.

گزارشی که در ادامه تقدیم می‌شود، دستاوردهای انجمن خانه مانا را در این زمینه توصیف می‌کند:



پذيرش | تماس | نقشه‌ى سايت | | آمار سايت | بازديد كنندگان : 736631

 پيگيرى فعاليت سايت fa   پيگيرى فعاليت سايت اخبار ساخت جوامع طراز نوین   پيگيرى فعاليت سايت انجمن خانه مانا   ?

سايت با اسپيپ درست شده است 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License