سابقه همکاری سازمان معلمان ایران با دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) به اواخر سال ۱۳۹۱ برمیگردد که خانم طاهره نقیئی و آقای علیرضا هاشمی دبیرکل وقت سازمان با دفتر کادرها و دستورنامه رابرت آشنا شدند و همان زمان کارگاه آموزش قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت (قواعد دموکراسی) به برخی از مسئولان و اعضای وقت سازمان برگزار شد و در ادامه همان کارگاه، قرار شد انجمنی برای ترویج همین قواعد با حضور کسانی که در آن کارگاه شرکت کرده بودند تأسیس شود. و به این ترتیب، رابطه سازمان معلمان ایران و دفتر کادرها طی سالهای گذشته به اشکال مختلف ادامه یافته است.
با این همه، انصاف حکم میکند که تأکید شود شخص خانم طاهره نقیئی دبیرکل فعلی سازمان در تمام این سالها از هیچ کوششی برای معرفی و ترویج این قواعد به فعالان اجتماعی/سیاسی دریغ نورزیده است. از جمله، با هزینه شخصی خودشان ترجمه ویرایش دهم کتاب دستورنامه رابرت را (همراه با مقدمهای به قلم خودشان) تکثیر کرده و به برخی از فعالان سیاسی/اجتماعی هدیه داده است.
مرحله جدید همکاری سازمان معلمان ایران با دفتر کادرها در جریان برگزاری هفتمین کنگره سازمان معلمان ایران کلید خورد که روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ در تهران برگزار شد.
در آن کنگره، دکتر اسدالله مرادی در سخنان خود بر ضرروت برخورد عادلانه معلمان با دانشآموزان تأکید کرد و توضیح داد که چطور دامن زدن به رقابت بین کودکان و دانشاموزان، به ویژه در سنین پائین، به امنیت روانی آنان آسیبهای جبرانناپذیر میزند.
تجربههای کشورهای توسعهیافتهتر نشان میدهد که روش مناسب برای استقرار هنجارهای اخلاقی درست در میان اعضای یک پروفشن یا یک سازمان، تدوین کد اتیکز (آئیننامه اخلاق پروفشنال) است. از همین رو، این پیشنهاد در همان کنگره با مستولان سازمان معلمان در میان گذاشته شد تا نسبت به آغاز روند تدوین کد اتیکز اعضای سازمان معلمان ایران اقدام شود.
به ویژه به همت خانم منیژه رئیسی یکی از اعضای سازمان و حمایت خانم طاهره نقیئی دبیرکل سازمان، نخستین نشست کمیته تدوین کد اتیکز سازمان معلمان ایرانی به صورت الکترونیکی در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد و به این ترتیب، این فرایند کلید خورد.
تدوین کد اتیکز به ویژه در سازمانهایی ممکن میشود که ابتدا بر اساس قواعد دموکراسی (دستورنامه رابرت) سازمان یافته باشند.
امید میرود روند تدوین کد اتیکز در سازمان معلمان ایران، به طور همزمان، سبب تحکیم قواعد دموکراسی در این سازمان شود و در عنین حال کیفیت مناسبات اخلاقی اعضای این سازمان با یکدیگر، با جامعه و با دانش اموزان را نیز ارتقا بخشد.
این بخش که روز سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ راه اندازی شد، به انتشار تجربههای تدوین کد اتیکز در سازمان معلمان ایران اختصاص داده میشود.
در دومین نشست کمیته تدوین کد اتیکز اعضای «سازمان معلمان ایران» که ساعت ۲۱ دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ به صورت الکترونیکی برگزار شده بود، دو راهکار متفاوت برای ادامه کار پیشنهاد شد. یک راهکار را خانم طاهره نقیئی دبیرکل سازمان معلمان ایران پیشنهاد کرد که بر اساس آن، روند تدوین کد اتیکز، ابتدا به صورت آزمایشی (پایلوت) در یکی از حوزههای استانی سازمان معلمان ایران، به عنوان نمونه، استان اصفهان، کلید بخورد.
در جریان بررسی این پیشنهاد، آقای نعمتالله صابری مسئول اجرایی سازمان معلمان ایران پیشنهاد اصلاح جایگزین مطرح کرد که بر اساس آن، گام بعدی در روند تدوین کد اتیکز اعضای سازمان معلمان ایران با تشکیل «شورای مستولان استانی سازمان معلمان ایران» باشد که در حال حاضر ۲۵ عضو دارد.
کدام یک از این دو راهکار مناسبتر هستند؟ ادامه بررسی این دو پیشنهاد به نشست بعدی کمیته تدوین کد اتیکز اعضای سازمان معلمان ایران موکول شد که قرار است ساعت ۲۱ روز شنبه ۲۳ فروردین برگزار شود.
نوشتهای که در ادامه تقدیم شده است، ضمن تشریح دستاوردهای دو نشست کمیته تدوین کد اتیکز اعضای سازمان معلمان ایران، اهمیت این رویداد را مورد توجه قرار میدهد:
fa
اخبار ساخت جوامع طراز نوین
سازمان معلمان ایران
?