اين بخش كه روز جمعه اول فروردين ۱۳۹۳ايجاد شد به مقالات مربوط به قانون و رويه پارلماني اختصاص مييابد. نام این بخش که تا تاریخ دوشنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۹۴ «اسناد آموزشی» بود، در این روز به «مقالات آموزشی» عوض شد. اسناد آموزش در بخش دیگری جاگذاری خواهد شد.
عنوان این بخش روز چهاشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ به «اقلام آموزشی» تغییر کرد و یک زیربخش به نام «صدای کادرها» به آن افزوده شد که در آن فایلهای صوتی کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت بارگذاری خواهد شد.
در این صفحه لینک فایلهای صوتی نشستهای انجمن (نام موقت)اصلاح نظام قانون نویسی تقدیم علاقمندان میشود.
خاطر نشان میشود نخستین نشست هسته اولیه گروه حامیان تأسیس این انجمن ساعت ۷ روز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ با حضور آقایان اللهمراد جهانگیری، جمشید ایرانی و داود حسین، در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) برگزار شد.
در دومین نشست هسته اولیه که ساعت ۷ بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۹ اسفند در دفتر کادرها تشکیل شد، آقای رضا جلالی نیز حضور یافت.
در سومین نشست هسته اولیه گروه حامیان تأسیس این انجمن که روز شنبه ۲۵ اسفند در دفتر کادرها برگزار شد خانمها روژیا وثوقی و فرزان جودکی نیز حضور یافتند. و در همین نشست بود که تصمیم گرفته شد، تمام مکالمات به عنوان مشروح مذاکرات این نشستها ضبط شود و در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد. به این ترتیب، نخستین فایل صوتی این نشستها در ادامه تقدیم میشود.
در این صفحه لینک فایلهای صوتی کمیته تدوین کد اتیکز اعضای سازمان معلمان ایران تقدیم علاقمندان میشود. نخستین نشست این کمیته ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه ۲۷ اسفند۱۴۰۳ به صورت الکترونیکی برگزار شد. در این نشست سرکار خانم طاهره نقیئی دبیرکل سازمان، خانم منیژه رئیسی مسئول کمیته، و آقای نعمتالله صابری مستول اجرایی سازمان و خانمها جوانمردی و دشتی حضور داشتند.
به همت آقای جمشید ایرانی دبیر کل حزب «فرزندان ایران» و رئیس کمیته حقوقی «خانه احزاب» و با همکاری خانم روژیا وثوقی، نخستین نشست یک کارگاه آموزشی با عنوان موقت «زیرساخت»، ساعت ۵ بعد از ظهر روز پنجشنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۳، با این هدف راه اندازی شد، که ضمن تأسیس یک انجمن به صورت تمرینی، قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت، به ترتیب مورد نیاز، آموزش داده شود و در جریان عمل به صورت دستهجمعی تمرین شوند.
در شانزدهمین نشست این کارگاه که ساعت ۵ بعد از ظهر روز پنجشبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در دفتر کادرها برگزار شد، نام این انجمنِ در دست تأسیس، مورد بررسی قرار گرفت و هرچند هنوز به صورت نهایی به تصویب نرسیده است، اما عبارت «سواد دموکراسی» در آن آمده است: انجمنی برای ترویج یا گسترش «سواد دموکراسی».
در طی حدود چهار ماهی که از برگزاری نشستهای هفتگی این کارگاه میگذارد، به دعوت آقای جمشید ایرانی و خانمروژیا وثوقی و سایر اعضای این کارگاه که بعداُ اضافه شدند، تعداد قابل توجهی از فعالان سیاسی احتماعی پروفشنال، در نشستهای این کارگاه شرکت کردهاند و از نزدیک با روش آموزش و تمرین این قواعد آشنا شدهاند.
با کوشش آقای جمشید ایرانی، تمام مطالب ارایه شده در این کارگاهها ضبط شده است و لینک فایلهای صوتی نشستهای این کارگاه، به ترتیب تاریخ، در ادامه تقدیم میشود.
همانطور که گفته شد، قرار است نشستهای این کارگاه تا تأسیس یک انجمن طبق قواعد مندرج در دستورنامه ادامه یابد و تلاش خواهد شد لینک سایر فایلهای صوتی این کارگاه نیز در آینده و در ادامه فهرست زیر تقدیم علاقمندان شود.
شاید بتوان ایده تشکیل«سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا» را گْل سرسبد ایدههای «تجربه یک جهش فرهنگی» معرفی کرد. ـ چرا؟
«جهش فرهنگی» بهمثابه تلاش دسته جمعی گروهی از فعالان سیاسیاجتماعی پروفشنال برای آشنایی با قواعد دستورنامه (بهعنوان سواد دموکراسی)، فراگیری و تمرینِ کاربرد آنها (بهمثابه علم حقوق حاکمیت مردم) در فرهنگ ایراینان، و ترویج دستاوردهای این تلاشها با هدف نهایی بازسازی ساختارهایی که در غیاب این علم و مهارت تأسیس شدهاند و به همین دلیل ناکارآمد یا کجکارکرد هستند، طی بیش از یک دهه گذشته، ایدههای متعدی را پرورانده است که همچنان در دست اجرا هستند: طرح بازافرینی پروفشنها از شبهپروفشنهای دولتی؛ طرح تأسیس انجمن اصلی بر اساس دستورنامه و متشکل از انجمنهای اصلی اختصاصی متعدد و متنوع برای هدایت روند اصلاحات ساختاری در عرصههای مختلف اجتماعی، به صورت هماهنگ و منسجم؛ طرح تأسیس مدرسه حقوق پارلمانی برای تربیت کادرهای پروفشنال؛ از جمله مهمترین طرحهایی هستند که طی بیش از ده سال گذشته در روند «تجربه یک جهش فرهنگی» مورد بررسی قرار گرفتهاند.
با این همه، و همانطور که گفته شد، طرح تشکیل «سازمان حامامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا»، در صورتی که بینانگذاران آن همت کنند و بخت هم یارباشد، میتواند با بهرهگیری از شرایط مناسبی که در آینده چهره خواهد نمود، به مردم شهرها و روستاهای سراسر کشور مدد برساند تا در قالب «جوامع مردم خودقانونگذار» به خودشان سازمان بدهند و به سوی تأسیس دموکراسی حقیقی حرکت کنند.
تجربه عامه مردم ایران در جریان پیروزی انقلاب سال ۵۷ نشان داد که چگونه مردم تمام شهرها و روستاها، در شرایط مناسب تاریخی، این آمادگی بالقوه را دارند تا در یکی از میادین شهر و روستا گرد هم آیند تا در مورد مشاعات شهر و روستای خود مشورت کنند و تصمیم بگیرند.
البته، در جریان آن انقلاب، که هژمونی آن را روحانیت کسب کرده بود، نظام سیاسیای سربرآورد بر اساس همان ایدئولوژی و فرهنگی که روحانیت شیعه مروج آن بود: حکومتی که اکنون جهانیان شاهد عملکرد آن در ایران هستند.
تبلور «سواد دموکراسی» اما میتواند انجمنهای طراز نوینی باشد در سطح هر شهر و روستا، که تمام اهالی هر شهر و روستا، بدون توجه به عقاید سیاسی، باورهای دینی، جنسیت، و نژاد، همه با هم، به عنوان همشهری و عضو یک جامعه، و بر اساس حق رأی برابر در باره مشاعات شهر و روستای خود تصمیم بگیرند و تصمیمات اکثریت با رعایت حقوق اقلیت به اجرا درآید. آیا چنین رؤیایی دستنیافتنی است؟
منفیبافان را به حال خود بگذارید و اگر دل و دماغ داشتید، فایلهای صوتی نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا» را ـ که لینک آنها در ادامه تقدیم میشود - گوش کنید.
این نشستها، آگاهانه به نحوی اداره میشود تا در جریان فعالیت حقوقی برای تأسیس این سازمان، مبرمترین قواعد و رویههای مورد نیاز برای تأسیس انجمنهای شهر و روستا نیز، به تدریج، مورد بررسی و تمرین قرار بگیرد.
در آینده اعضای این سازمان به صورت گروهی و طبق همین قواعد تصمیمخواهند گرفت که برای تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا چه باید کرد.
تدوین دستور شرف اعضای این سازمان، تدوین برنامه استراتژیک آن و تدوین راهنقشه سال اول فعالیت این سازمان، از جمله برنامههای اولیه این سازمان خواهد بود.
نقد قوانین ناظر بر حکومتهای محلی از قانون انجمنهای ایالتی و ولایتی، تا اصول قانون اساسی ناظر بر شوراهای شهر و روستا و سایر قوانینی که بر اساس آنها شورهای اسلامی شهر و روستاهای فعلی انتخاب شده و فعالیت میکنند، حتماً یکی از برنامههای آموزشی این سازمان خواهد بود.
همچنین تدوین جزوههای راهنما برای تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا بهمثابه حکومتهای محلی بر اساس قانون عام پارلمانی (دستورنامه رابرت) یکی دیگر از برنامههای آموزشی این سازمان را تشکیل خواهد داد.
با این مقدمه، لینک نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا» در ادامه تقدیم میشود:
نخستین نشست کارگاه آموزش دستورنامه رابرت (سواد دموکراسی) برای گروهی از اعضای انجمن معتادان گمنام (جنبش پاکان) ساعت ۲۲ روز جمعه ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۳ به صورت الکترونیکی در پلتفرم «فریکنفرانس» برگزار شد.
گفتنی است که مرجع پارلمانی انجمن معتادان گمنام دستورنامه رابرت است و اعضای این انجمن، که گفته میشود در ایران بیش از یک میلیون نفر عضو دارد، کموبیش، طبق قواعد دستورنامه عمل میکنند.
اینکه اعضای چنین انجمنی تا همین حد با قواعد دستورنامه آشنا شدهاند، یک تجربه تاریخی بسیار مهم در راستای ترویج سواد دموکراسی در کشور محسوب میشود.
برخی از اعضای حرفهای انجمن معتادان گمنام، بعد از اینکه در سال ۱۳۹۲ با دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت آشنا شدند، از هیچ تلاشی برای شرکت در این کارگاهها دریغ نورزیدند و کوشیدند تا ضمن ارتقای مهارتهای خود در به کارگیری این قواعد، با دلایل حقوقی این قواعد نیز آشنا شوند و به اصطلاح علم این قواعد را نیز فرا بگیرند.
کارگاه دیگری که با عنوان «قواعد اداره جلسات رابرت» به همت آقای امیر دال راهاندازی شده است، و همانطور که گفته شد، نخستین نشست آن روز جمعه ۲۹ تیر ماه به صورت الکترونیکی برگزار شد، تجربه جدیدی است که طی آن نهفقط این قواعد تشریح و تمرین میشوند، بلکه تلاش میشود تا به سادهترین شکل ممکن، دلایل حقوقی این قواعد نیز تشریح و تبیین شود. به همین خاطر، امید میرود شرکت کننددگان در این کارگاه به علم این قواعد مجهز شوند تا بتوانند برای مسائل جدیدی که در هر مجمع و هر انجمنی بروز مییابد، پاسخهای درست و مستدل بیابند.
هرچند مخاطبان اصلی و اولیه این کارگاهها اعضای انجمن معتادان گمنام هستند که کم وبیش با این قواعد در جریان عمل آشنا شدهاند، اما مطالب کارگاهها به نحوی ارایه میشود تا هر کس که بخواهد هر نوع جامعه، انجمن، سازمان، شرکت، مؤسسه و حزبی تأسیس کنند، بتواند از مطالب ارائه شده بهره ببرد.
در ادامه، لینک فایلهای صوتی این کارگاه، همره با توضیحی مختصر، به ترتیب تاریخ برگزاری کارگاهها تقدیم شده است. علاقهمندان به گوش دادن به آنها کافی است لینک مربوطه را کلیک کنند.
برای طرح سؤال در باره مطالب مطرح شده در این کارگاهها، با دفتر کادرها تماس بگیرید.
انتخابات روز ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۳، در واقع، سه گزینه داشت: رأی به پزشکیان، رأی به جلیلی و رأی به هیچ کدام از آنان. اما گزینه سوم را، آگاهانه یا ناآگاهانه، از نظر حقوقی، چنان بیاثر کردهاند که بسیاری از شهروندانی که هیچ یک از این دو گزنیه را برای آینده کشور مطلوب نمیدانستند، مجبور میشدند، در یک اقدام غیراخلاقی اما ناخواسته، از بین بد و بدتر، گزینه «بد» را «انتخاب» کنند! مسؤل این رفتار غیراخلاقی و بسیاری از رفتارهای سیاسی غیراخلاقی دیگری که بازیگران سیاسی، دانسته یا نادانسته، مرتکب میشوند، ناشی از ساختارغیرعقلی رژیمی است که ـ به قول حافظ ـ «پیران جاهل، شیخان گمراه»، با افسون کردن ملت، برآنان تحمیل کردهاند.
در نخستین درس از سلسله «درسهای یک انتخابات زودهنگام» این موضوع بررسی میشود.
«شرف» چیست؟ «شرافتمند» کیست؟ و، مهمتر، در یک جامعه مفروض، چه سازوکارهایی «شرف» را تعریف و مصادیق آن را تعیین میکند؟ و چرا در بعضی جوامع «اشراف» بر صدر مینشینند، اما در جوامع دیگر، اراذل و اوباش؟
کتابچه «بیزیتس اتیکز؛ از دیسیپلین آکادمیک تا نهاد اجتماعی» که به عنوان سومین مقاله آموزشی در مجموعهی «تجربه یک جهش فرهنگی» در اختیار فعالان اجتماعی پروفشنال قرار گرفته است، به همین موضوعات پرداخته است.
بنا به تعریف، «شرف» اعتباری است که یک جامعه به عضوی اعطا میکند که، طبق قضاوت جامعه، بر اساس «فضائل اخلاقی» رفتار کرده باشد.
«فضائل اخلاقی» در هر جامعه، آن دسته از ارزشهای اخلاقی هستند که به اعتقاد اعضای آن جامعه از سایر ارزشهای اخلاقی ارزشمندترند و گل سرسبد ارزشهای اخلاقی محسوب میشوند. به عنوان نمونه، انجام وظیفه یک ارزش است، اما کسی که وظیفه خود را به عالیترین شکل ممکن انجام میدهد، شرافتمندانه رفتار میکند. دفاع از حق خود یک ارزش است، اما کسی که به خاطر حق دیگران از حق خود صرفنظر میکند ، شرافتمندانه رفتار کرده است. دفاع از نفس یک ارزش است اما کسی که به خاطر دیگران از جان خود میگذرذ و شجاع است شرافتمند محسوب میشود و قس علی هذا. . .
برعکس، آخوندی که میداند کسوت روحانیت در چشم عوامالناس مقدس است، با این همه، اگاهانه با کسوت روحانیت در رقابتهای سیاسی شرکت میکند و از رانت روحانیت سوءاستفاده میبرد، مروج رذائل اخلاقی است. نامزدی که در اعتراض به حذف رقیبش از رقابت انتخاباتی اعتراض نمیکند، بلکه هلهله کنان به عنوان نماینده پیروز وارد نهاد قانونگذاری میشود، طبق رذائل اخلاقی عمل کرده است. دینفروشانی که میدانند مردم حق دارند علیه قوانین مصوب مبارزه کنند تا با کسب اکثریت قانون را ابطال کنند، اما مخالفان را به عنو کافر، مرتد و باغی، سرکوب و حتی نابود میکنند، حسابشان با کرامالکاتبین است. فهرست رذایل اخلاقی در تمام مشاغل و حرفهها تا دلتان بخواهد بلند بالاست به نحوی که انگار کل جامعه در مردابی از رزایل عوطه میخورد. چرا چنین شد؟
به درستی گفته میشود از قدیمترین ایام، «آبروداری» عالیترین ارزش در نظام ارزشگذاری ایرانیان بوده است.
آبروداری، کم و بیش، معادل شرافتمندی است. اعضای جوامع سنتی (طبیعی)، به ویژه در بیشتر دهات کوچک، متمرکز و پراکنده در فلات ایران، که به صورت «آنلاین» تحت کنترل جماعت بودند، به صورت مستمر در حال مبارزهای دائمی و زیرپوستی بودند تا در نردبان سلسله مراتب ارزش های معتبر در جماعت، سقوط نکنند، بلکه به عالیترین درجه ارتقا یابند. همین تلاش مداوم برای بالا نگاه داشتن اعتبار خود و خانواده خود در چشم جماعت، «آبروداری» بود که به خاطر آن حتی دروغ و دورویی و بسیاری از رفتارهای ناپسند دیگر، موجه به نظر میرسید.
سرریز مناسبات مدرن و انتقال ساختارها و تکنولوژیهای جدید به داخل کشور، جماعتهای سنتی طبیعی را شخم زد و امکان شکلگیری شهرهای چند میلیونی فراهم شد و دهاتیان، از لانههای حقیر خود گریختند و شهرهای بزرگ را جولانگاه بروز استعدادهای خود یافتند. به این ترتیب، شهرهای بزرگی شکل گرفت که در جنگل انبوه آن، برای نخستین بار انسان آزاد از مناسبات کهن و سنتی پا به عرصه وجود گذاشت. اما این افراد، مانند دانههای شن فاقد مناسبات سازمانیافته بودند و هستند و تمام ناهنجاریهایی که سراپای جامعه را در کام خود کشده است، محصول همین دورانی است که انسانهای آزاد سر برآوردهاند اما هنوز قادر نیستند جوامع سازمانیافته مدرن بسازند که «شرف» و مصادیق رفتار شرافتمندان را تعریف و تعیین کند و اعضای غیرشرافتمند جامعه را پاسخگو سازد.
آن چه به نام «سواد دموکراسی» تعریف میشود، مجموعه مهارتهای ساخت جوامع مدرن است که مثل هر سواد دیگری باید به تک تک اعضای جامعه آموزش داده شود.
از یک منظر، «جهش فرهنگی» تلاش فعالان اجتماعی پروفشنال برای فراگیری سواد دموکراسی و ترویج این سواد در میان سایر علاقمندان است.
تازه پس از ساختن «جامعه مدرن» است که اعضای چنین جوامعی قادر خواهند شد، به روش دموکراتیک و بر اساس توافق و تفاهم اعضا بر اساس عقل و خرد، «دستور شرف» اعضای خود را تدوین و تصویب کنند و آگاهانه و داوطلبانه، طبق دستور شرف خود رفتار کنند.
در آن صورت است که روحانیان، طبیبان، قاضیان، وکیلان، معلمان و استادان، رونامهنگاران و هنرمندان، تجار و بازرگانان، و به طور کلی تمام ایرانیان، مهارت ساخت جوامع شرافتمند را کسب خواهند کرد و مبارزه بیوقفه برای حاکمیت مردم در چارچوب ساختارهایی که رفتار شرافتمندان را تشویق میکنند، ادامه خواهد یافت.
مقاله «بیزینس اتیکز؛ از دیسیپلین آکادمیک تا نهاد اجتماعی» به برخی از نکات مهم در این زمینه اشاره میکند و مطالعه آن به تمام کارورزان کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت و به تمام فعالان اجتماعی پروفشنال توصیه میشود.
پیشگفتار این مقاله نیز روند شکلگیری مفاهیم «کد اتیکز» و «پروفشن» و «دستور شرف» طی دو دههی اخیر در ایران را به اجمال بررسی کرده است.
فهرست مطالب این کتابچه، در ادامه همین نوشته ارایه شده است.
علاقمندانی که تمایل دارند این کتاب را دریافت کنند میتوانند با شماره تلفنهای ۸۸۹۱۱۰۱۷ و ۰۹۳۵۶۵۲۸۶۱۱ (داود حسین، دفتر کادرها) تماس بکیرند یا پیام بگذارند تا متن الکترونیکی یا کاغذی کتاب به آنان تقدیم شود.
گفتنی است متن پیدیافی کتابهای «کادرها»، که نقش نشریات آموزشی کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت را ایفا میکنند، رایگان یا همت عالی است. علاقمندانی که بخواهند بابت دریافت کتابها و کمک به تداوم «جهش فرهنگی» مبلغی پرداخت کنند، میتوانند کمکهای خود را به شمارهی حسابی که تقدیم میشود واریز کنند.
مبالغ دریافتی زیر نظر هیأت امنای دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها)هزینه خواهد شد. سرکار خانم طاهره نقیئی، و آقایان علی اصغر تکدهقان، کمال حسینی، شهرام حلاج، عبدالفتاح سلطانی، سهیل فاضلی و علیرضا هاشمی، اعضای هیأت امنا هستند که بر نحوه هزینه کردن کمکهای مالی دریافتی، طبق اصولی که اعلان خواهد شد، نظارت خواهند کرد و گزارش دخل و خرج وجوه دریافتی را به صورت علنی منتشر خواهند کرد.
«تصمیمگیری گروهی» عنوان مقالهای است که آقای مهندس شهرام جلاج، بر اساس تجربههای خویش از به کارگیری قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت در مجامع تصمیمگیری ایرانیان نوشته است. این مقاله در وب سایت کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها) منتشر شد و مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت.
در مقدمه کوتاهی که دفتر کادرها برآن مقاله نوشته بود قول داد به زودی نوشتهی آقای حلاج را، با هدف آموزشی، حلاجی خواهد کرد: الوعده وقا.
اکنون کتابچه «حلاجی تقریرات حلاح» به عنوان دومین مقاله آموزشی از مجموعه کتابهای «تجربه یک جهش فرهنگی» در اختیار علاقمند قرار دارد.
پیشگفتار آن کتابچه و فهرست مطالب آن در ادامه همین نوشته تقدیم شده است.
علاقمندانی که تمایل دارند این کتاب را دریافت کنند میتوانند با شماره تلفنهای ۸۸۹۱۱۰۱۷ و ۰۹۳۵۶۵۲۸۶۱۱ (داود حسین، دفتر کادرها) تماس بکیرند یا پیام بگذارند تا متن الکترونیکی یا کاغذی کتاب برای آنان ارسال شود.
گفتنی است متن پیدیافی کتابهای «کادرها»، که نقش نشریات آموزشی کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت را ایفا میکنند، رایگان یا همت عالی است. علاقمندانی که بخواهند بابت دریافت کتابها و کمک به تداوم «جهش فرهنگی» مبلغی پرداخت کنند، میتوانند کمکهای خود را به شمارهی حسابی که تقدیم میشود واریز کنند.
مبالغ دریافتی زیر نظر هیأت امنای دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها)هزینه خواهد شد. سرکار خانم طاهره نقیئی، و آقایان علی اصغر تکدهقان، کمال حسینی، شهرام حلاج، عبدالفتاح سلطانی، سهیل فاضلی و علیرضا هاشمی، اعضای هیآت امنا هستند که بر نحوه هزینه کردن کمکهای مالی دریافتی، طبق اصولی که اعلان خواهد شد، نظارت خواهند کرد و گزارش دخل و خرج وجوه دریافتی را به صورت علنی منتشر خواهند کرد.
«پرمصرفترین قواعد دستورنامه رابرت» عنوان جزوهای است شامل شرح درس چهار کارگاه آموزش دستورنامه رابرت (کادرها) که در سال ۱۳۹۹ برای بعضی از اعضای علاقمند سازمان معلمان ایران به صورت الکترونیکی برگزار شد. در آن کارگاهها تلاش شد تا پرمصرفترین قواعد دستورنامه رابرت، به زبان غیرفنی و ساده توضیح داده شود. شرح درس آن کارگاهها در همان زمان مکتوب و به صورت الکترونیکی منتشر شد. متن پیدیافی و کاغذی آنها نیز از این پس در دسترس خواهد بود.
علاقمندانی که تمایل دارند این کتاب را دریافت کنند میتوانند با شماره تلفنهای ۸۸۹۱۱۰۱۷ و ۰۹۳۵۶۵۲۸۶۱۱ (داود حسین) تماس بکیرند یا پیام بگذارند تا متن الکترونیکی یا کاغذی کتاب برای آنان ارسال شود.
گفتنی است متن پیدیافی کتابهای «کادرها»، که نقش نشریات آموزشی کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت را ایفا میکنند، رایگان یا همت عالی است. علاقمندانی که بخواهند بابت دریافت کتابها و کمک به تداوم «جهش فرهنگی» مبلغی پرداخت کنند، میتوانند کمکهای خود را به شمارهی حسابی که تقدیم میشود واریز کنند.
مبالغ دریافتی زیر نظر هیأت امنای دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها)هزینه خواهد شد. سرکار خانم طاهره نقیئی، و آقایان علی اصغر تکدهقان، کمال حسینی، شهرام حلاج، عبدالفتاح سلطانی، سهیل فاضلی و علیرضا هاشمی، اعضای هیآت امنا هستند که بر نحوه هزینه کردن کمکهای مالی دریافتی، طبق اصولی که اعلان خواهد شد، نظارت خواهند کرد و گزارش دخل و خرج وجوه دریافتی را به صورت علنی منتشر خواهند کرد.
در ادامه پیشگفتار و فهرست مطالب کتابچه «پرمصرفترین قواعد دستورنامه رابرت» تقدیم میشود:
آقای مهندس شهرام حلاج، پژوهشگر مجلس شورای اسلامی، و یک فعال اجتماعی شناخته شده است که از هیچ کوششی برای تضمین نظارت مردم بر قراردادهای بخش عمومی در جهت حفاظت از منافع مردم، دریغ نمیورزد.
سابقه رابطه آقای مهندس حلاج با کارگاهای آموزش دستورنامه رابرت به سال ۱۳۹۲ برمیگردد و از آن تاریخ تا کنون، وی از هیچ کوششی برای ترویج قواعد تصمیمگیری گروهی دریغ نورزیده است.
متنی که در ادامه تقدیم میشود نوشته آقای مهندس حلاج است که کوشیده است تجربههای خویش را برای بهرهبرداری سایر علاقمندان مکتوب کند و در اختیار همگان قرار دهد.
ضمن تشکر صمیمانه از ایشان، خاطر نشان میکند دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت در تلاش است تا با دعوت از فعالان اجتماعی پروفشنال که با قواعد دستورنامه رابرت، کم و بیش آشنا شدهاند، نخستین انجمن پروفشنال را تأسیس کند و بوردی که از سوی آن انجمن در آینده تشکیل میشود، مناسبترین مرجع برای داروی در مورد مطالبی است که در مورد این قواعد نوشته خواهد شد. تا آن زمان، هر یک از کارورزانی که در مورد این قواعد مطلبی مینویسند، که البته به غنای این گفتمان مدد خواهد رساند، نظر شخصی خویش را بیان میکنند، اما نظرات مبارزان و متخصصان علم حقوق پارلمانی (علم حقوق حاکمیت مردم)، که اعضای این پروفشن را تشکیل میدهند، از سوی آن بورد ابراز خواهد شد.
در جهت تقویت همین هدف است که دفتر کادرها نوشته آقای مهندس شهرام حلاج را در کتابچهای با عنوان «حلاجی تقریرات حلاج» بررسی کرده است. برای آشنایی با آن کتابچه، اینجا را تقه بزنید.
با احترام
دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها)
داود حسین