كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت (كادرها)
پذيرش > اخبار ساخت جوامع طراز نوین > انجمن اصلی > انجمن اصلی

انجمن اصلی

این بخش که روز پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ راه اندازی شد به اخبار و گزارش‌های مربوط به «انجمن اصلی» اختصاص داده می‌شود. خاطر نشان می‌کند گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، نخستین نشست هم‌اندیشی خود را روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در تهران برگزار کرد و طی ده سال گذشته از هیچ کوششی برای معرفی، ترویج، آموزش و تمرین قواعد ساخت جامعه‌ بر اساس قرارداد اجتماعی دریغ نورزید. قرار است «انجمن اصلی» بر اساس تجربه‌های بومی شدۀ «دستورنامه رابرت» در ایران تأسیس شود و هدف و مأموریت اصلی آن نیز تمرین و ترویج این قواعد در جامعه‌های مدرن ایرانی خواهد بود.

گفتنی است که تا کنون تعداد قابل توجهی انجمن دیگر نیز در چارچوب همین قواعد در دفتر کادرها تأسیس شده یا در دست تأسیس هستند. اعضای تمام آن انجمن‌ها - در صورت تمایل - عضو مؤسس انجمن اصلی خواهند بود.

مقاله‌هاى اين بخش


تصمیمات آخرین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی (انجمن اصلی)

۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
پنج شنبه 24 آوريل 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

شرح عکس:: از راست: آقایان محمدحسین بنی‌اسدی، بهرام شهریاری، محمد عطاردیان، سید محمد بهشتی، مهدی جمالی بحری، محسن رزم‌خواه

پنجاه و یکمین و آخرین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی که عصر روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت حضوری در دفتر کادرها دعوت به دستور شد، فهرست نهایی مدعوان به شرک در نخستین نشست اجلاس بنیان‌گذاران انجمن اصلی را،‌ که قرار است ساعت ۵ بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دفتر کادرها تشکیل شود، به تصویب رساند.

خاطر نشان می‌کند، آقایان مجتبی امیری، سید محمد بهشتی، محمد‌حسین بنی‌اسدی، مهدی جمالی بحری، محسن‌ رزم‌خواه، عبدالفتاح سلطانی، بهرام شهریاری، محمد عطاردیان، آرش کیخسروی، علی‌اصغر گلسرخی و مصطفی معین اعضا گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی هستند که روز ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ در نخستین نشست کارگاه هم‌اندیشی عرف پارلمانی حضور یافتند و استمرار فعالیت همین گروه، ستون فقرات «تجربه یک جهش فرهنگی» محسوب می‌شود.



گزارش به بنیان‌گذاران: ۱. نحوه ثبت انجمن اصلی (گزارش به بنیان‌گذاران )

۸ فروردین ۱۴۰۴
جمعه 28 مارس 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

آقای سیف‌الله نیکنامی رئیس انجمن صنفی کارفرمایی فناوری دیجیتال و هوشمند‌سازی ایران و نایب رئیس انجمن دوستی ایران و آلمان با ارسال یک فایل صوتی برای مسئول کمیته برگزاری نشست بنیان گذاران انجمن اصلی، ضمن اظهار علاقه و آمادگی برای همکاری بین انجمن اصلی و انجمن فناوری دیجیتال، پرسش‌هایی در باره نحوه به ثبت رساندن انجمن اصلی مطرح کرده است.

خاطر نشان می‌شود آقای مهندس محمد عطاردیان بنیان‌گذار کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران (کعاصکا) و سخنگوی گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی در ۲۸‌مین نشست ماهانه این گروه که روز سه‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ برگزار شد، پیشنهاد کرد تا از آقای مهندس سیف‌الله نیکنامی دعوت شود تا در نشست‌های علنی این گروه شرکت کند تا از نزدیک با نحوه اداره جلسات تصمیم‌گیری در چارچوب قواعد دمکراسی آشنا شود و در جریان تدوین اسناد مورد نیاز برای تأسیس انجمن اصلی نیز قرار بگیرد. این پیشنهاد با اجماع عمومی به تصویب رسید و از آن پس آقای نیکنامی در برخی از نشست‌های گروه حامیان شرکت کرد و تا حدودی با این قواعد آشنا شد.

از آنجا که قرار است ـ گوش شیطان کر ـ عصر روز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین نشست اجلاس تأسیسی انجمن اصلی در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) برگزار شود،‌ پرسش‌هایی که از سوی آقای نیکنامی مطرح شد به شکل‌گیری این ایده انجامید که از این پس طی سلسله یادداشت‌هایی با عنوان کلی «گزارش به بنیان‌گذاران»، و در پاسخ به یک مجموعه پرسش‌های اساسی. برخی از اطلاعات مورد نیاز، به این ترتیب در اختیار نسل اول بنیان‌گذاران قرار بگیرد و مجموعه‌ی آن‌ها در قالب کتابی با همین عنوان منتشر شود.

به این ترتیب، نخستین یادداشت با عنوان فرعی «نحوه ثبت انجمن اصلی»‌ در ادامه تقدیم می‌شود:



مشعل امید در دست زنان (انجمن اصلی)

۲۶ اسفند ۱۴۰۴
دو شنبه 17 مارس 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

در حالی که در میان «پدران بنیان‌گذار» ایالات متحده آمریکا یک زن حضور نداشت، و به عنوان یک نمونه داخلی، در میان گروه معروفِ ۵۳ نفر بنیان‌گذاران گراش چپ در تاریخ معاصر ایران هم یک زن دیده نمی‌شود، ۲۸ نفر از «نسل اول بنیان‌گذاران انجمن اصلی» را که امید می‌رود هسته اولیه شالوده‌ی یک ایران جهش یافته‌ را بنیان بگذارند، زنان تشکیل می‌دهند. حضور این تعدادِ قابل توجه ازفعالان اجتماعی زن در جریان «جهش فرهنگی» به اندازه کافی امیدبخش هست. اما نکته در خور تأمل، واکنش این زنان نسبت به دعوت از آنان برای کمک به تأسیس انجمن اصلی است. و همین واکنش‌هاست که ثابت می‌کند در این فضای لبریز از ناامیدی مشعل امید در دست زنان است.

نوشته کوتاهی که درادامه می‌آید، واکنش‌های برخی از زنان مدعو به نخستین نشست نسل اول بنیان‌گذاران انجمن اصلی را روایت می‌کند و می‌کوشد به این پرسش بیاندیشد که چه عاملی سبب استقبال زنان از قواعد دموکراسی شده است:



نسل اول بنیان‌گذاران انجمن اصلی (انجمن اصلی)

۱۵ اسفند ۱۴۰۳
چهار شنبه 5 مارس 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

از آنجا که قرار است نخستین نشست بنیان‌گذاران انجمن اصلی عصر روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (کادرها) برگزار شود،‌ در ادامه نام ۱۳۰ فعال اجتماعی که از سوی گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی دعوت شده‌ بودند تا در صورت تمایل در نشست‌های ماهانه این گروه حضور یابند، تقدیم می‌شود.

خاطر نشن می‌کند، در هر یک از نشست‌های ماهانه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، نام تعدادی از فعالان اجتماعی پیشنهاد و تصویب می‌شد و سخنگوی گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، اقای مهندس محمد عطاردیان طی نامه‌ای از آنان دعوت می‌کرد تا در نشست‌های علنی گروه حامیان حضور یابند.

به این ترتیب، در نشست‌های ماهانه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، نام ۱۳۰ فعال اجتماعی برای دعوت پیشنهاد و تصویب شد و از آنان دعوت به عمل آمد در نشست‌های علنی گروه حامیان شرکت کنند.

در جدولی که در ادامه این نوشته تقدیم شده است، به ترتیب، شماره و تاریخ نشستی که نام مدعوان در آن‌ پیشنهاد شده و به تصویب رسیده قید شده است. در ستون چهارم جدول، نام پیشنهاد دهند و در ستون پنجم نام مدعوانی که وی پیشنهاد کرده، آماده است.

مدعوان به نشست‌های ماهانه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی آن گروه از فعالان اجتماعی بودند که به صورت چهره به چهره با دعوت کنندگان آشنایی داشتند و کم و بیش با کتاب دستورنامه رابرت و «جهش فرهنگی» آشنا شده بودند و به نظر می‌رسید که حاضر باشند در حد توان به «جهش فرهنگی» مدد برسانند.

منظور از «جهش فرهنگی» تلاش‌های دسته‌جمعی گروهی از فعالان اجتماعی است که می‌کوشند قواعد دموکراسی (دستورنامه رابرت) را فرا بگیرند، به صورت گروهی به کار بردن آن‌ها را تمرین کنند و برای ترویج این مهارت در مجامع تصمیم‌گیری گروهی دموکراتیک بکوشند و به این ترتیب و به مرور نسبت به بازآفرینی جوامع شبۀ‌مدرن و تأسیس «جوامع مردم خود‌قانون‌گذار» (دموکراسی حقیقی) به مردم کمک کنند.

گقتنی است که در پنجاهمین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، کمیته‌ای متشکل از آقایان دکتر محمدحسین بنی‌اسدی و مهدی جمالی بحری و داود حسین مسئولیت یافتند تا نسبت به برگزاری نخستین نشست بنیان‌گذاران انجمن اصلی اقدام کنند.

قرار است آقای داود حسین، مسئول این کمیته، با تک تک مدعوانی که نامشان در حدول زیر آمده است، تماس بگیرد تا ضمن تشریح دستارودهای «جهش فرهنگی» برای آنان، اطمینان حاصل کند که مدعوان؛ فرصت، علاقه، ارداه و انگیزه لازم را دارند که در راستای تحقق هدف‌های اعلام شده انجمن اصلی، متعهدانه و در چارچوب قواعد دموکراسی (دستورنامه رابرت) عمل کنند.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به پیشگفتار سی و ششمین دفتر خاطرات زیرخاکی، ویژه بهمن ماه ۱۴۰۳، با عنوان «اصلِ اولِ دستورِ شرفِ نسلِ اولِ بنیان گذارانِ انجمن اصلی»‌ مراجعه فرمایید.

در ادامه جدول نام مدعوان به نشست‌های علنی گروه حاماین تأسیس انجمن اصلی تقدیم می‌شود:



قطعنامه‌ی «تعریف پروفشن» (انجمن اصلی)

۲۹ دی ۱۴۰۳
شنبه 18 ژانويه 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی (نام موقت) قطعنامه «تعریف پروفشن» را در هیجدهمین نشستِ دوره دوم فعالیت خود که روز سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت برگزار شد، به تصویب رساند.

از آنجا که قرار است نخستین نشست بنیان‌گذاران این انجمن عصر روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شود، و روند دعوت از بنیان‌گذاران نسل اول انجمن اصلی آغاز شده است و قرار است از طریق گفتگو با آنان، پیش‌نویس کد اتیکز (دستور شرف) اعضای انجمن اصلی نیز تدوین شود، ضروری به نظر رسید تا قطعنامه «تعریف پروفشن» به صورت علنی منتشر شود و به این وسیله در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد. از همین رو، متن این قطعنامه در ادامه تقدیم می‌شود.

خاطر نشان می‌کند نخستین مرحله از فعالیت گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، با برگزاری نخستین نشست کارگاه هم‌اندیشی عرف پارلمانی در روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ آغاز شد. هدف آن کارگاه، آشنایی با قواعد دموکراسی (تشریح شده در کتاب دستورنامه رابرت) و همفکری و همکاری برای کشف بهترین روش آموزش، تمرین و ترویج این قواعد در فرهنگ ایران بود.

دومین مرحله از فعالیت گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، با این هدف آغاز شد که با دعوت از فعالان اجتماعی پروفشنال (حرفه‌ای) نخستین انجمن ایرانی به مثابه یک سازمان پروفشنال تأسیس شود که هدف آن کمک به بازآفرینی انواع جوامع شبه‌مدرن براساس قواعد دمکراسی است.

قرار است با دعوت از حدود ۵۰ نفر از فعالان سیاسی اجتماعی که طی این مدت با قواعد دموکراسی کم‌وبیش آشنا شده‌اند و متعهدند که در چارچوب همین قواعد دموکراسی، انجمن اصلی را تأسیس کنند و در عین حال فرصت و امکان و اراده لازم برای تأسیس یک سازمان پروفشنال را دارند، دعوت شود تا عصر روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نخستین نشست اجلاس مؤسس این انجمن حضور یابند.

اما متن قطعنامه «تعریف پروفشن»:



«شهادتین» یا «پروفشن ایمان مسلمان» (انجمن اصلی)

۲۷ دی ۱۴۰۳
پنج شنبه 16 ژانويه 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

در حالی که قرار است عصر روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین نشست اجلاس بنیان‌گذاران انجمن اصلی به صورت حضوری برگزار شود ـ البته اگر تحولات عجیب و غریبی که جامعه آبستن آن است طور دیگری رقم نزند ـ لازم است چند سلسله اقدامات مختلف اما به هم مرتبط، به موازات هم صورت پذیرد که یکی از آن‌ها معرفی مفهوم «پروفشن» و «پروفشن‌گرایی» است.

پیگیری تاریخچه انکشاف خُرده‌ گفتمان «جهش فرهنگی» نشان می‌دهد که مواجهه نوین با مفهوم «پروفشن» و «پروفشن‌گرایی» به اوایل سال ۱۳۸۰ برمی‌گردد که مجله «داور و درمان» زیر نظر آقای مهدی جمالی بحری یکی از اعضای گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی منتشر می‌شد و سردبیر و ناشر آن بعدها کتاب دستورنامه رابرت را ترجمه کرد.

هنگامی که به برکت ظهور اینترنت، امکان دسترسی به اقیانوس بی‌پایان اطلاعات الکترونیکی برای سردبیر مجله «دارو و درمان» فراهم شد،‌ نخستین مفهومی که توجه وی را جلب کرد مفهوم «پروفشن» و «پروفشن‌گرایی پزشکی» بود. و از همان زمان، یکی از خطوط راهبردی که در مجله «دارو و درمان» و در سایر نشریات تخصصی که زیر نظر مترجم دستورنامه رابرت منتشر می‌شدند، پیگیری شد، معرفی این دو مفهوم به مسئولان انجمن‌های جامعه پزشکی و پیراپزشکی بود که بنا به ماهیت فعالیتشانب، «پروفشن» محسوب می‌شوند و «پروفشن‌گرایی»‌ نیز در واقع گفتمانی است که به این فعالیت معنای متعالی می‌بخشد.

تاریخچه پروفش‌گرایی در کتابی با عنوان «سه قطعنامه درباره پروفشن‌گرایی» که به زودی در چارچوب «تجربه یک جهش فرهنگی» و از سوی دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) منتشر خواهد شد،‌ تحلیل و روایت می‌شود. این تاریخچه بسیار غنی است و تأسیس انجمن اصلی به مثابه پروفشن اصلی نیز در واقع ثمره بیش از دو دهه تلاش برای معرفی «پروفشن» و «پروفشن‌گرایی»‌ در ایران معاصر است.

با این همه، نوشته‌ای که در ادامه تقدیم می‌شود، به مناسبت نزدیک شدن ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، جهاردهمین سالروز آغااز فعالیت دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت و نیز، روز برگزاری نخستین نشست اجلاس بنیان‌گذران انجمن اصلی. می‌کوشد جنبه‌هایی از معنا و مفهوم پروفشن را برای خوانندگان تشریح کند:



لطفاَ ۱۷ اردیبهشت را فراموش نکنید (انجمن اصلی)

۲۴ دی ۱۴۰۳
دو شنبه 13 ژانويه 2025 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

ساعت ۷ بامداد روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ نخستین نشستِ نخستین «کارگاه‌ آموزش دستورنامه رابرت» با عنوان «هم‌اندیشی عرف پارلمانی»‌، با میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان بنیان‌گذار کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران در سالن هیئت مدیره انجمن‌ شرکت‌های ساختمانی تهران برگزار شد. در ۴۹ نشست آن کارگاه ۱۲ نفر از فعالان اجتماعی پروفشنال [2] که از مدت‌ها قبل در جریان ترجمه کتاب دستورنامه رابرت به فارسی قرار گرفته بودند و مترجم کتاب را می‌شناختند، حضور می‌یافتند تا ضمن آشنایی با قواعد دموکراسی که در کتاب دسترنامه رابرت تشریح شده است، در مورد بهترین روش‌های ترویج این قواعد در فرهنگ ایران معاصر، هم‌اندیسی و همکاری کنند.

بعدها، روز ۱۷ اردیبهشت ماه هر سال، به عنوان روز تأسیس دفتر «کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت» (کادرها) و آغاز «جهش فرهنگی» معرفی شد و در پنجمین سالگرد تأسیس دفتر کادرها مراسم جشنی با حضور حدود ۸۰ نفر از فعالان اجتماعی برگزار شد.

با توجه به همین سوابق بود که کمیته مسئول برگزاری نخستین نشست بنیان‌گذاران انجمن اصلی در آخرین بررسی‌های خود این پیشنهاد را به تصویب رساند که روز سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ نخستین نشست بنیان‌گذاران انجمن اصلی در دفتر کادرها برگزار شود.

این که روز ۱۷ اردیبهشت به یک روز به یادماندنی تبدیل خواهد شد یا نه، بستگی به تعهد و تلاش آن گروه از فعالان اجتماعی پروفشن‌گرا دارد که با قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت به عنوان «قواعد دموکراسی»‌ آشنا شده‌اند و خود را متعهد می‌دانند این قواعد را بیاموزند، و مهارت‌ گروهی خود را برای تأسیس انواع جوامع مدرن بر اساس این قواعد ارتقا بخشند و بکوشند در چارچوب سازمان‌های دموکراتیکی که تأسیس خواهند کرد، نسبت به بازآفرینی سراپای نظام اجتماعی اقدام کنند. انجمن اصلی، قرار است به مثابه یک سازمان «پروفشنال»، فرایند بازسازی اجتماعی در پرتو علم حقوق پارلمانی و در چارچوب قواعد دموکراسی (قانون عام پارلمانی) را مدیریت کند.

نوشته‌ای که در پی می‌آید، نخستین نوشته از سلسله یادداشت‌هایی است که به منظور فراهم‌سازی شرایط برگزاری نخستین نشست بنیان‌گذاران انجمن اصلی به مثابه پروفشن اصلی، تقدیم علاقمندان می‌شود:



سی و چهارمین دفتر خاطرات زیرخاکی، ویژه آذر ۱۴۰۳ منتشر شد

تأسیس انجمن اصلی برای رفع معضل اصلی! (انجمن اصلی)

۱ دی ۱۴۰۳
يكشنبه 22 دسامبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

سی و چهارمین دفتر «خاطرات زیرخاکی» ویژه آذر ماه ۱۴۰۳ در ۲۴۶ صفحه با پیشگفتاری با عنوان «تأسیس انجمن اصلی برای رفع معضل اصلی» منتشر شد. در بخشی از پیشگفتار این دفتر، «معضل اصلی» از منظر «جهش فرهنگی» به این شرح تعریف شده است:

از منظر «جهش فرهنگی» و در پرتو علم حقوق پارلمانی، معضل اصلی این است که انواع جوامع ماقبل مدرن و سنتی در ایران، طی تاریخ چند هزار ساله‌ی خود، با شرایط اقلیمی این سرزمین، در هماهنگی طبیعی تعامل می‌کردند. اما سرریز مناسبات مدرن، ناخواسته، تمام آن جوامع را شخم زد و اکنون، انواع جوامع ایرانی در دوران برزخی گذار از ماقبل مدرن به مدرن دست و پا می‌زنند. معضل اصلی این است و «دستورنامه رابرت» قواعد عقلی و منطقی ساخت جوامع مردم خودقانون‌گذار را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. در نتیجه، راه حل این معضل نیز فرا گرفتن مهارت نسبتاً‌ پیچیده ساخت جوامع مدرن بر ویرانه‌های جوامع فروپاشیده‌ی ماقبل مدرن است.

در نخستین بند پیشگفتار سی و چهارمین دفتر «خاطرات زیرخاکی»، «جهش فرهنگی» این طور تعریف شده است:

«جهش فرهنگی» به معنای «تلاش دسته‌جمعی گروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی پروفشنال برای آموزش، تمرین و ترویج سواد دموکراسی (دستورنامه رابرت) و کسب مهارت‌های لازم برای بازآفرینی جوامع شبه‌مدرن‌ و تأسیس جوامع مردم‌ خودقانون‌گذار (دموکراسی حقیقی)» است.

و آخرین جمله پیشگفتار:

انجمن اصلی، قرار است، گوش شیطان کر، رهبری روند اصلاحات ساختاری در این معنا را تأمین کند. موفق خواهد شد؟

خاطر نشان می‌شود قرار است از گروه بزرگی از فعالان سیاسی اجتماعی که به نحوی با قواعد دموکراسی آشنا شده‌اند، دعوت شود تا به عنوان بنیان‌گذاران انجمن اصلی در مجمع مؤسس این انجمن شرکت کنند. اما در مورد بهترین و مناسب‌ترین روش سازمان‌دهی به مجمع بینان‌گذاران انجمن اصلی، ابهامات و اختلاف نظراتی بین اعضای کمیته برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی وجود داشت. مذاکره و مشورت در باره همین نظرات متفاوت سبب شد تا روش بهینه‌ای برای برگزاری نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی کشف شود و به همین خاطر، پیشگفتار سی و چهارمین دفتر خاطرات زیرخاکی به تشریح همین دستاورد پرداخته است.

علاوه بر این، ‌«جهش فرهنگی» طی آذر ماه ۱۴۰۳ دستاوردهای قابل توجهی داشته است که به صورت مشروح در سی و چهارمین دفتر «خاطرات زیرخاکی» روایت شده است؛ از جمله: نشست‌های هفتگی اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دموکراسی، نشست‌های سازمان حامیان تأسیس انجمن‌های طراز نوین شهر و روستا، مدیریت طرح بازآفرینی انجمن تخصصی کودک و رسانه، نشست‌های انجمن خانه مانا، نشست‌های تأسیسی گروه «ستاره»، و برگزاری نخستین نشست هسته اولیه گروه حامیان «کنفدراسیون ان‌جی‌او‌های توسعه‌گرا». هر یک از این نشست‌ها، به مثابه یک «آزمون» برای کشف روش‌های بهترِ ساخت جوامع مردم خودقانون‌گذار، به غنای هرچه بیشتر گفتمان «جهش فرهنگی» مدد رسانده‌اند.

فهرست مطالب سی و چهارمین دفتر خاطرات زیرخاکی، ویژه آذر ۱۴۰۳،‌ در ادامه این نوشته تقدیم می‌شود.

خاطر نشان می کند: متن پی‌دی‌افی کتاب‌های «کادرها»، که نقش نشریات آموزشی کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت را ایفا می‌کنند، رایگان یا همت عالی است. علاقمندانی که بخواهند بابت دریافت کتاب‌ها و کمک به تداوم «جهش فرهنگی» مبلغی پرداخت کنند، می‌توانند کمک‌های خود را به شماره‌ی حسابی که تقدیم می‌شود واریز کنند.

مبالغ دریافتی زیر نظر هیأت امنای دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (کادرها)‌هزینه خواهد شد. سرکار خانم طاهره نقی‌ئی، و آقایان علی‌ اصغر تک‌دهقان، کمال حسینی، شهرام حلاج، عبدالفتاح سلطانی، سهیل فاضلی و علیرضا هاشمی، اعضای هیأت امنا هستند که بر نحوه هزینه‌ کردن کمک‌های مالی دریافتی، طبق اصولی که اعلان خواهد شد، نظارت خواهند کرد و گزارش دخل و خرج وجوه دریافتی را به صورت علنی منتشر خواهند کرد.

علاقه‌مندانی که تمایل دارند کتاب‌های کادرها را دریافت کنند می‌توانند با شماره تلفن‌های ۸۸۹۱۱۰۱۷ و ۰۹۳۵۶۵۲۸۶۱۱ (دفتر کادرها) تماس بگیرند یا پیام بگذارند تا متن الکترونیکی یا کاغذی کتاب به آنان تقدیم شود.

فهرست مطالب سی و چهارمین دفر خاطرات زیرخاکی را در ادامه مرور کنید:



بررسی نقش انجمن اصلی در آینده ایران (انجمن اصلی)

۲۷ آذر ۱۴۰۳
سه شنبه 17 دسامبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

به درخواست مسئول کمیته برگزاری مجمع بنیان‌گذاران «انجمن اصلی»، نشست فوق‌العاده این کمیته، ساعت ۲ بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳، به صورت حضوری در دفتر کادرها دعوت به دستور شد.

دستورجلسه پیشنهادی این نشست، علاوه بر استماع گزارش مسئول «کمیته برگزاری» در باره‌ی اقدامات انجام شده برای شناسایی و آموزش کادرهای جدیدی که می‌توانند برای عضویت در مجمع بنیان‌گذاران انجمن اصلی دعوت شوند، بررسی نقش «انجمن اصلی» در آینده ایران، به ویژه، با توجه به تحولات اخیر در سطح منطقه بود.

خاطر نشان می‌شود ایده تأسیس انجمنی با نام موقت «انجمن اصلی» محصول برگزاری کارگاه «هم‌اندیشی عرف پارلمانی» بود که نخستین نشست آن با شرکت ۱۱ نفر از فعالان اجتماعی، ساعت ۷ بامداد روز یکشنبه ۱۷ اردیهبشت ماه ۱۳۹۱ در سالن هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی تهران و به میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان بنیان‌گذار کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران برگزار شد تا ضمن آشنایی با قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت، درباره روش‌های مناسب ترویج این قواعد در فرهنگ ایرانیان همفکری و همکاری کنند. بعد از برگزرای ۴۹ نشست، این کارگاه آموزشی با تصویب یک اساسنامه در چارچوب قواعد دستورنامه رابرت به کار خود خاتمه داد.

همزمان با برگزرای کارگاه‌های «هم‌اندیشی عرف پارلمانی»، ده‌ها کارگاه آموزشی دیگر نیز در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت برای فعالان سیاسی اجتماعی علاقمند برگزار شد و دستاورد مجموعه‌ی آن تجربه‌ها که بعدها با عنوان «تجربه یک جهش فرهنگی» معرفی شد، این بود که بهترین روش آموزش، تمرین و ترویج قواعد مندرج در دستورنامه رابرت (یا سواد دموکراسی) این است که کارورزان علاقمند به کسب مهارت سواد دموکراسی، در روند تأسیس یک انجمن تمرینی زیر نظر مربی پارلمانی شرکت کنند.تا بتوانند به صورت دسته‌جمعی قواعد این بازی پیچیده گروهی را تمرین کنند و مهارت بازی در چراچوب این قواعد را به تدریج کسب کنند و آن را ارتقا بخشند.

با توجه به همین جمع‌بندی بود که این گروه از فعالان اجتماعی، نخستین نشست دوره دوم فعالیت خود را ، ساعت ۱۱ صبح روز یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷در سالن هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی تهران، با این رویکرد برگزار کرد که «روش مناسب برای آموزش قواعد دستورنامه رابرت، تأسیس و اداره یک سازمان بر اساس همین قواعد است. در نتیجه کافی است یک نفر که با این قواعد به خوبی آشنا باشد، مدیریت جلسات را برعهده بگیرد (نقل از صورتجلسه همین نشست).

گروه ۱۲ نفره (یک نفر به آن اضافه شده بود) در دومین مرحله از فعالیت خود ۵۰ نشست ماهانه در چارچوب قواعد «سواد دموکراسی» (دستورنامه رابرت) برگزار کرد و ضمن تدوین اسناد مورد نیاز برای تأسیس انجمنی با نام موقت «انجمن اصلی»، از تعداد قابل توجهی از فعالان اجتماعی علاقمند که از طریق شرکت در کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت ـ کم‌وبیش ـ با این قواعد آشنا شده بودند دعوت کرد تا به عنوان مهمان در نشست‌های ماهانه این گروه شرکت کنند تا بعداً به عنوان بنیان‌گذاران انجمن اصلی در مجمع مؤسس آن دعوت شوند.

گروه ۱۲ نفره که بعدها به عنوان گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی شناخته شد، در ۴۹‌امین نشست ماهانه خود که روز سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ برگزار شد، کمیته‌ای سه نفره متشکل از آقایان داود حسین (مخبر کمیته) و محمدحسین بنی‌اسدی و مهدی جمالی بحری را برای برگزاری مجمع بنیان‌گذاران انجمن اصلی منصوب کرد و در ۵۰‌امین نشست خود که به صورت فوق‌العاده روز سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳ به صورت حضوری/الکترونیکی در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه راربرت برگزار شد، به این کمیته اختیار داد تا مجمع بنیان‌گذاران انجمن اصلی را: «در هر زمان و در هر مکان و به هر نحو که در راستای تحقق هدف‌های گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی تشخیص داد، برگزار کند و هرگاه در این تشخیص خود دچار تردید شد، نسبت به برگزاری مجمع فوق‌العاده گروه حامیان برای کسب تکلیف اقدام کند».

لازم به یادآوری است که هدف اعلام شده «انجمن اصلی‌» سه وجهی است:


۱. آموزش، تمرین و ترویج قانون عام پارلمانی ـ آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده است ـ در جریان تأسیس و مدیریت این انجمن؛
۲. شناسایی مشکلات ساختاری سازمان‌های موجود در پرتو علم حقوق پارلمانی
۳. کسب مهارت‌های لازم برای اصلاح مشکلات مربوطه در سازمان‌ها و تلاش برای بهبود وضعیت موجود بر اساس مهارت‌های کسب شده

گفتنی است که به رغم تأخیر در برگزاری مجمع بنیان‌گذاران انجمن اصلی، «جهش فرهنگی» به مثابه تلاش دسته‌جمعی گروهی از فعالان اجتماعی سیاسی علاقمند به گسترش سوداد دموکراسی (دستورنامه رابرت) ـ به صورت زیرخاکی و دور از چشم رسانه‌ها ـ به فعالیت‌های آموزشی، تمرینی و ترویج خود ادامه داده است. با این همه، چرا برگزاری مجمع بنیان‌گذاران انجمن اصلی، این اندازه با تأخیر مواجه شده است؟ چه عواملی در این تأخیر مؤثر بوده‌اند؟ برای رفع این موانع چه باید کرد؟

قرار بود همین مسائل در دومین نشست کمیته برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی مورد بررسی قرار بگیرد. نتیجه؟

آن چه که در ادامه می‌آید، گزارش مباحث مطرح شده در این نشست است که مطالعه آن به تمام کسانی که درپی انجام اصلاحات ساختاری ـ به معنای حقیقی کلمه ـ هستند، توصیه می‌شود:

در ضمن، کسانی که مایلند با تاریخچه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی آشنا شوند می‌توانند متن پی‌دی‌افی کتاب روزشمار رویدادها: جریان اصلی؛ گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی را مرور کنند.



تدارک برگزاری مجمع بنیان‌گذاران «انجمن اصلی» برای حل مشکل اصلی (انجمن اصلی)

۲۲ آذر ۱۴۰۳
پنج شنبه 12 دسامبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

به درخواست مسئول برگزاری اجلاس مجمع موسس انجمن اصلی، شامگاه روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۳، دو نفر از اعضای کمیته برگزاری اجلاس مجمع مؤسس انجمن اصلی در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) نشستی برای مشورت در مورد زمان و نحوه برگزاری نخستین نشست اجلاس مؤسس انجمن اصلی برگزار کردند.

خاطر نشان می‌کند آقایان مهدی جمالی بحری و دکتر محمد بنی‌اسدی، دبیرکل نهضت آزادی، و داود حسین، مترجم کتاب دستورنامه رابرت و مربی این قواعد، اعضای این کمیته هستند که روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ و در ۴۹‌امین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی برای همین منظور منصوب شده‌اند.

گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی ۱۲ نفر از فعالان اجتماعی هستند که از روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در نشست‌های کارگاه «هم‌اندیشی عرف پارلمانی»، به میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان، بنیان‌گذار کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران،‌شرکت کردند تا ضمن آشنایی با قواعد دستورنامه رابرت، نسبت به روش به کارگیری این قواعد در فرهنگ معاصر ایران نیز، هم‌اندیشی و همکاری کنند. اعضای همین گروه، دومین مرحله از فعالیت خود را با عنوان «گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی» روز یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸، به میزبانی آقای دکتر مصطفی معین بنیان‌گذار انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در دبیرخانه این انجمن برگزار کردند. هدف این مرحله از فعالیت این گروه،‌ تأسیس نخستین انجمن ایرانی براساس قانون عام حاکمیت مردم (به روایت دستورنامه رابرت) با هدف سه‌گانه زیر است:
۱. آموزش، تمرین و ترویج قانون عام پارلمانی ـ آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده است ـ در جریان تأسیس و مدیریت این انجمن؛
۲. شناسایی مشکلات ساختاری سازمان‌های موجود در پرتو علم حقوق پارلمانی
۳. کسب مهارت‌های لازم برای اصلاح مشکلات مربوطه در سازمان‌ها و تلاش برای بهبود وضعیت موجود بر اساس مهارت‌های کسب شده [4]

خاطر نشان می‌شود قرار است اعضای بنیان‌گذار انجمن اصلی از میان کسانی دعوت شوند که طی ۱۵ سال گذشته، به نحوی با دستورنامه رابرت آشنا شده‌اند که در نتیجه آن می‌توانند «مشکل‌ اصلی و راه حل اصلی»‌ را، در پرتو علم حقوق پارلمانی به صورت شهودی درک کنند و در نتیجه، از آنان انتظار می‌رود عزم خود را برای حل مشکلی اصلی از طریق راه حل اصلی با تأسیس انجمن اصلی جزم کرده باشند.

در نشست اعضای کمیته برگزاری اجلاس مجمع مؤسس انجمن اصلی که تا ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ادامه یافت،‌ برخی از مسائل مرتبط به برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی مورد بررسی قرار گرفت که گزارش آن در ادامه تقدم می‌شود:



پذيرش | تماس | نقشه‌ى سايت | | آمار سايت | بازديد كنندگان : 736636

 پيگيرى فعاليت سايت fa   پيگيرى فعاليت سايت اخبار ساخت جوامع طراز نوین   پيگيرى فعاليت سايت انجمن اصلی   ?

سايت با اسپيپ درست شده است 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License