بنیانگذاران انجمنهای محلی آموزگاران (اما)
یکی از بهترین گروههای اجتماعی برای ترویج قانون عام پارلمانی، آموزگاران کشور هستند که میتوانند این قواعد را به روشهای بسیار کارآمد و ساده، به دانشآموزان سراسر کشور آموزش بدهند. نسلی که به این ترتیب با قانون عام پارلمانی آشنا شود قادر خواهد بود در آیندهای نه چندان دور، حاکمیت قانون را که آرزوی دیرینهی مردم ایران در دوران معاصر است، مستقر سازد.
تجربههای حدود ۱۵ سال تلاش برای معرفی، آموزش، تمرین و ترویج این قواعد در میان فعالان اجتماعی علاقمند نشان داده است که بهترین روش فراگیری این قواعد، مشارکت در روند تأسیس و اداره یک انجمن محلی بر اساس همین قواعد و با مدیریت کسی است که به خوبی با این قواعد آشنا باشد و بتواند همزمان با مدیریت جلسه طبق این قواعد، زبان فرهنگی ایرانیان را به زبان این قواعد ترجمه کند.
به همین منظور، قرار است انجمنهای محلی آموزگاران (اتا) در سراسر ایران سازماندهی شود. آموزگارانی که برای تحقق این هدف متعالی آستین همت بالا میزنند میتوانند با مطالعه مطالب این وبسایت و به ویژه با مرور سلسله یادداشتهای راهنمای تأسیس انجمنهای محلی معلمان در پرتو علم حقوق پارلمانی، به مرور مهارتهای لازم برای تأسیس انجمن بر اساس این قواعد را فرابگیرند.
مرور شرح درسهایی که در کارگاههای آموزش خلاصه دستورنامه رابرت به بعضی از اعضای سازمان معلمان ایران ارایه شده است، برای آشنایی مقدماتی با این قواعد مفید است و علاقمندان میتوانند آنها را در اینجا ملاحظه فرمایند.
توجه دارید، وقتی مردم یک شهر یا روستا دور هم جمع بشوند تا در مورد مشاعات شهر و روستای خود تصمیم بگیرند، در واقع یک انجمن تشکیل دادهاند که میتوانند از همین قواعد دستورنامه استفاده کنند. و حکومت بر اساس قانون چیزی جز این نیست که مردم یک شهر طبق همین قواعد در مورد حکومت خود تصمیم بگیرند.
خاطر نشان میشود، به منظور مبادله اطلاعات و اخبار فعالیت بنیانگذاران انجمنهای محلی آموزگاران (اما)، گروههایی نیز با مشارکت آنان تأسیس شده و خواهد شد. علاقمندان به عضویت در این گروهها میتوانند از طریق تماس با همین وبسایت و گفتگو با مشاور پارلمانی اقدام کنند.
در ادامه، متن توصیف گروه بنیانگذاران انجمنهای محلی آموزگاران (اما) تقدیم میشود:
سلام به همه
این گروه برای تبادل اطلاعات و اخبار در مورد فعالیتهای بنیانگذاران انجمنهای محلی آموزگاران (اما)، و علاقمندان به این طرح، راهاندازی شده است. امید میرود، این انجمنها، به مرور و در پرتو علم حقوق پارلمانی و بر اساس قانون عام پارلمانی - آنطور که در کتاب دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده - راهاندازی شوند. هر یک از این انجمنها، استقلال تشکیلاتی خواهند داشت و فقط در صورت تمایل اعضای هر انجمن محلی، با هم ائتلاف خواهند کرد تا هدفهای خود را در سطوح بالاتر و با کمک هم دنبال کنند.
هدفهای هر یک از این انجمنها را بنیانگذاران و گروه حامیان تأسیس هر انجمن محلی تعیین میکنند، و بدیهی است که همین هدف نیز، طبق توافق اعضای هر انجمن محلی، در هر زمان که اراده کنند، قابل اصلاح خواهد بود. با این همه، ایجاد همبستگی بین آموزگاران ساکن یا فعال در یک محله، کمک به حل انواع مشکلات مشترک اعضای هر انجمن، و نیز مشارکت در مبارزات همگانی ملت ایران برای رهایی از ستم و استبداد، میتواند بخشی از هدفهای هر انجمن محلی آموزگاران باشد.
امید میرود - در صورت تمایل اعضای انجمنهای محلی آموزگاران - این انجمنها در شورای عالی نهادهای مدنی در دوران گذار نیز مشارکت کنند.
وجه مشترک تمام این انجمنها این است که تلاش میشود، حتیالمقدور در پرتو علم حقوق پارلمانی و بر اساس قانون عام پارلمانی تأسیس شوند تا حقوق هر فرد، اکثریت، اقلیت، کل اعضا و همه اینها با هم، و بر اساس رأی مساوی اعضا و به طور متوازن تعریف و رعایت شود.
نیز ، انتظار میرود اعضای این انجمنها، به مرور با علم حقوق پارلمانی آشنا شوند و این علم را به نحوی که خودشان شایسته میدانند به دانشآموزان منتقل کنند تا نسل بعدی، مهارتهای پیچیده ساخت حکومت مبتنی بر قانون را کسب کنند.
به امید آن روز
گروه نويسندگان
مقالههاى اين نويسنده
- فایلهای صوتی نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا»
- به سوی «ولایت مطلق مردم»
- فایلهای صوتی کارگاه آموزش دستورنامه (سواد دموکراسی) برای اعضای «جنبش پاکان»
- «دموکراسی آتنی» منتشر شد
- نطق افتتاحیه نخستین نشست اجلاس مجمع مؤسس سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا
- [...]
fa اخبار ساخت جامعههای طراز نوین طرح ملی سامانیابی معلمان در پرتو علم حقوق پارلمانی ?