راهنمای تأسیس انجمنهای محلی معلمان در پرتو علم حقوق پارلمانی
پس از آنکه گروهی از روحانیون شیعهی بنیادگرا در ایران، در یک خطای استراتژیک، به جای - مثلاَ - «جمهوری دموکراتیک اسلامی»، که مرحوم بازرگان بر آن اصرار میکرد تا راه تداول مسالمت آمیز قدرت باز باقی بماند، تصمیم گرفتند تمام قدرت را قبضه کنند و سرانجام یک استبداد فقاهتی پر هزینه را بر مردم تحمیل کردند، و این روزها کفاره گناهان عظیم خود را میپردازند، اکنون نوبت معلمان دلسوز و متعهد کشور است که با درسآموزی از تجربه تلخ و خونبار روحانیون بنیادگرا تلاش کنند جامعهای متنی بر عقل، مدارا، مسالمت و آشتی بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر بنا کنند. آیا این رؤیا دست یافتنی است؟
اگر بر اساس رفتار عموم معلمان طی دهههای اخیر قضاوت شود پاسخ منفی است: معلمان نیز تحت شرایط غیرانسانیای که به همه تحمیل شده بود، چه بسا ناخواسته در ورطه ریاکاری، فردگرایی، فرصتطلبی، مسؤلیتگریزی، ناامیدی و سرخوردگی غوطه میخوردند. اما یکی از دستاوردهای خیزشهای انقلابی از جمله این است که ترس فرو میریزد و به مرور یخهای رابطه ذوب میشود، و انسانها انسانیت فراموش شدهی خود را باز مییابند و میکوشند رؤیاهای سرکوب شده خود را محقق سازند. و همین جاست که انقلاب پیروز میشود و نظام اجتماعی نوین به دنیا میآید. در چارچوب چنین تحلیلی است که میتوان امیدوار و منتظر بود تا به مرور معلمان هرچه بیشتری پا به میدان بگذارند و برای ساماندهی به خودشان و ایفای نقش رهبری در سطح محلی آستین همت بالا بزنند و در جریان همین فعالیتهای اجتماعی، علم حقوق پارلمانی را نیز فرابگیرند و به دیگران، و به خصوص به دانشآموزان، آموزش بدهند.
امروز، خوشبختانه، علم حقوق پارلمانی - آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده است - برای تعدادی از معلمان کشور که در تشکلهایی مثل «سازمان معلمان ایران»، «کانون صنفی معلمان ایران»، «انجمن توسعه ایران» (اتا)، و «انجمن تعلیمات اجتماعی کودکان» (تاک) فعالیت دارند، شناخته شده است. این معلمان متعهد و دلسوز از هیچ کوششی برای ارتقای آگاهیهای خود در مورد علم حقوق پارلمانی و نیز ارتقای مهارتهای خود در به کارگیری قانون عام پارلمانی در سازمان دهی به معلمان کشور دریغ نمیورزند. با این همه، میتوان مطمئن بود که با گرمتر شدن دمای خیزش انقلابی و ذوب شدن یخهای ترس و مسؤلیتگریزی، تعداد هرچه بیشتری از معلمان کشور عزم خود را برای پا گذاشتن به میدان جزم خواهند کرد و در آیندهای نزدیک موج فزایندهای از معلمان آرمانگرا تمایل خواهند یافت که در روند تأسیس انجمنهای محلی معلمان، در پرتو علم حقوق پارلمانی مشارکت کنند. مخاطبان اصلی سلسله یادداشتهایی که به عنوان «راهنمای تأسیس انجمنهای محلی معلمان» در ادامه تقدیم میشود، همین گروه از معلمان آرمانگرا و متعهد هستند که تمایل دازند با علم حقوق پارلمانی آشنا شوند، و مهمتر، تلاش خواهند کرد تا انجمن معلمان محله را در پرتو همین علم، تأسیس و اداره کنند.
در ادامه این مقدمه کوتاه، فهرست مطالب این سلسله یادداشتها تقدیم میشود تا با تقه زدن روی آنها، به صفحهی دلخواه دسترسی داشته باشید:
گروه نويسندگان
مقالههاى اين نويسنده
- فایلهای صوتی نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا»
- به سوی «ولایت مطلق مردم»
- فایلهای صوتی کارگاه آموزش دستورنامه (سواد دموکراسی) برای اعضای «جنبش پاکان»
- «دموکراسی آتنی» منتشر شد
- نطق افتتاحیه نخستین نشست اجلاس مجمع مؤسس سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا
- [...]
fa اخبار ساخت جامعههای طراز نوین طرح ملی سامانیابی معلمان در پرتو علم حقوق پارلمانی ?